Wie is Tom Bent?

Ik ben geboren in 1969. De meeste tijd van mijn leven heb ik in Brabant gewoond. Samen met mijn twee kinderen wonen wij met veel plezier in Best. Naast het werken met mensen is zeilen mijn grote passie. Ik vind het heerlijk om op het water te zijn en de strijd met de elementen aan te gaan. Een parallel hierin zie ik ook met de dynamiek in het leven. Soms zit je in rustig vaarwater en verloopt alles prima. Maar het kan ook zijn dat je in een fikse storm komt waarbij je alle zeilen moet bijzetten. Hoe je met de storm omgaat vind ik boeiend. Ga je er dwars doorheen of ontwijk je het gevaar. Of bedenk je een plan om toch daar te komen waar je wilt zijn ook al is de weg nog zo moeilijk?

In de gekozen weg is geen goed of fout. Het gaat er om dat je gelukkig wordt met de keuzes die je maakt of nog gaat maken.

Wat is mijn achtergrond?tb08[1]-web

Ik heb het grootste gedeelte van mijn leven lange periodes leidinggevende functies gehad bij verschillende grote Multi Nationals. Het werken met mensen bij deze bedrijven (Coca-Cola, Stimorol en Nestle) vond ik altijd erg inspirerend. De mens achter de werknemer was toen en is nog steeds het meest leuke aan mijn werk.

Naast dit werk heb ik 10 jaar gewoond en gewerkt in Frankrijk. In deze tijd zijn ook mijn kinderen geboren. Het organiseren, bouwen en creëren van een goed lopend bedrijf in de toeristisch sector heeft mij veel geleerd op gebied van ondernemerschap, mensenkennis, technische kennis, aanpassingsvermogen in een ander land en mijn eigen veerkracht en wendbaarheid.

Waarom de studie Psychodynamische Psychologie?

Het inspirerende van werken met mensen en mijn interesse in mensen met hun dieperliggende thema’s en keuzes was de reden dat ik psychologie ben gaan studeren. Voor mij persoonlijk sprak de Psychodynamische Psychologie het meeste aan vanwege haar veelzijdigheid. Met deze methode kan ik de therapie echt afstemmen op de persoon zelf. Omdat de thema’s vaak toch al zwaar en ernstig genoeg zijn breng ik graag wat humor in tijdens de therapie maar uiteindelijk wil ik samen met mijn cliënt altijd naar de kern…