Werkwijze

Allereerst moet er een klik zijn tussen jou en mij. In een intakegesprek in mijn praktijk in Best (Noord-Brabant) probeer ik je vertrouwen te wekken in mij als therapeut. Daarnaast moet ik het vertrouwen hebben in jou. Aan dit eerste gesprek van dertig minuten zijn geen kosten verbonden. Tevens is een eerste sessie geheel vrijblijvend. Tijdens deze intake kunnen we spreken over de dingen die jou bezighouden. Ik vertel je wat ik voor je kan betekenen en welke methodes (zie het kopje ‘Aanbod’) ik hiervoor inzet en waarom.

Hierna ontvang je per mail een samenvatting over wat we hebben besproken. Als jij er een goed gevoel bij hebt en kun je een vervolgafspraak maken. Als er geen wachtlijst is, word je snel geholpen. Heb je zeer urgent een afspraak nodig, dan zal ik er alles aan doen om je gauw te helpen. De sessies duren anderhalf uur en kunnen op woensdag en donderdag ook in de avonduren gehouden worden. De meeste kinderen vinden het fijn om thuis in hun vertrouwde omgeving te praten. Dat is natuurlijk geen probleem.

Vaak voel je na de eerste sessie al een positieve verandering. Uiteindelijk zijn bij de meeste mensen, afhankelijk van de klachten, vijf á zes sessies nodig om hun eigen weg weer te vervolgen.

Praktijk